11. joulukuuta 2014

Ihan hyvä munakas!

Munakasta salin jälkeen
 
Ehtii sen pihvin syödä huomennakin niin ajattelin sitten munakasta laittaa kun salitreenikin maistui paremmalta kuin viimeksi.
 
Pakkasesta vähän katkarapuja ja rasvaista fetaa rucolan lisäksi.
 
Vain kuusi kananmunaa, tippa kermaa, loraus vettä, suolaa ja mustapippuria rouhaisu.
 
Pannulle maustevoita edellisten pihvikemujen jäänteinä sulamaan kuumalle pannulle niin että hieman ruskistuu.
 
Sekaan vatkattu kananmunamassa ja kun alkaa kiinteytyä pannulla vartaloni tapaan niin hieman siirtelyä laidasta laitaan.
 
Tässä vaiheessa uunin grilliritilät hehkuu punaisena jos muistit laittaa sen päälle.
 
Katkaravut jäisenä ja feta pilkottuna kananmunamassan päälle ja koko paistinpannu uuniin.
 
 
Munakkaan kohottua muutamassa minuutissa tuplaksi voikin sen ottaa pois uunista ja avata jäähdytetyn, kuohuvan, kuivan, hapokkaan Betellan viinin ja nauttia tuotteet rucolalla aateloituna.
 
Kiitos Ippu ja Betella sekä seuralaiseni.
 
 


9. joulukuuta 2014

Pihviä ja punttisalia

Proteiinia ja röstejä
 
Jo töistä kotiin ajaessa kävi mielessä ettei perunat riitä joten niitä vähän lisää niin salin jälkeinen proteiinintarve lisukkeineen aika taattu.
 
Yleiskonetta esille, perunoista ja porkkanoista kuoret pois.
 
Kaikki raasteeksi, pari kananmunaa ja ripaus vehnäjauhoa pitämään röstit paremmin kasassa.
 
Mausteeksi parmesania, valkosipulia,  mustapippuria ja suolaa.
 
Ja paljon voita paistamiseen.
 
 
Loppukypsennys vielä uunissa samalla kun maustevoita vatkaamaan.
 
Iso kasa voita, valkosipulisosetta, yrttitahnaa ja rouhaisu mustapippuria.
 
 
Voin pehmennyttyä kaikki sekaisin haarukalla ja puristamaan ruusukkeita pellille.
 
Sitten loppuhuipennus eli marinoituun lihaan sikakuumalla pannulla väri pintaan ja uuniin mittarin kanssa lämpöä nostamaan.
 
Ja sitten vaan kasaamaan...
 
 
Kyllä mun kelpaa...mitä sitä muutakaan kun duunit, treenit ja vähän mielikuvitusta.
 
Ja kun joku vielä tyhjentäisi tiskikoneen...?