19. marraskuuta 2013

Chardonnayfocacciaa isolla maulla!

 
Akat pihalle ja leipomaan!
 
 
Aika miehekäs ote heti alkuun eli tytsyt lähti johonkin tanssihullutukseen niin ajattelin vähän leipoa...tämä kaikille naisten hakkaajille tiedoksi.
 
Eilinen yrttihärpäke onnistui niin hyvin, vaikka itse sanonkin, että ajattelin jakaa vielä sen ilosanomaa leipomalla pari omintakeista leipää.
 
Periaatteessa pohja on sama mitä viime kuun ylimääräinen aamupuuro-resepti on...laitoin vaan karvan verran enemmän vehnäleseitä ja eilisen yrttiöljyn, n. 1dl, lopun taikinan sekaan.
 
 
 
Tuo Chardonnay voiteli hieman juuri tässä kohtaa ideapankkia niin että saadaan aiempiin sämpylöihin vähän eroa. Eli juoma ei liity mitenkään varsinaiseen leipään vaan ravitsin sillä itseäni. Periaatteessa aina kun alatte kokkaamaan niin ensin se tunnin punttisali, sauna kuumaksi, palautusjuoma ja hommiin, siis kokkaamaan.
 
Kuitenkin sain homman taas kuosiin viinin jälkeen ja kun taikina oli nostatettu ja jaettu parille pellille niin sitten alkoi tuunaaminen.
 
 
Pienet viillot pintaan ja viimeiset, eiliset yrttiöljyt päälle sekä sitten rouhaisu merisuolaa myllystä aateloimaan lopputulos.
 
Sitten vaan uuniin n.200 astetta ja 20-25 min paistoajalla alkaa jumalainen tuoksu levitä ilmaan niin että vasta saamani Isänpäivälahjus Airbournen uusin, Black Dog Barking (vapaasti suom. Musta koira parkkeeraa) jäi hetkeksi taka-alalle...
 
Ja lopputulos!
 
 
Tähän vaan voita päälle ja kylmää maitoa...
 
Suola pinnassa, yrtit, parmesan ja valkosipuli tulee kaikki esille vehnäleseen pehmentämässä lopputuloksessa.
 
Eikä taida jäädä jälkikasvulle huomiseksi mitään maisteltavaa,
sorry Akka...sisäpiirijuttu...
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti