17. tammikuuta 2014

Tosimiehen lämpimät leivät

 
Kaikkea sitä onkin kertynyt kaapin pohjalle alkuvuodesta
 
 
Pitkästä aikaa syntyy taas blogia, ihan itseäänkin hävettää saamattomuus...mutta kuitenkin syöty on ja hyvin kun sitä ei voi oikein olla syömättäkään.
 
Leivoin eilen kuuluisaa vehnälese-yrtti-parmesan-sitäsuntätä leipää aikani kuluksi ja tänään sitten jatkoin rippeiden kasaamista eli syntyi hyvin nälkää torjuva chililihapullaleipä ananaksella ja yrteillä.
 
Ei siis tarvita muuta kuin eilinen leipä, toissapäiväinen tomaattinen lihapullakastike, yrttiöljy, kuivunut pala parmesania, ananaspaloja ja kuuma uuni.
 
Makua tietenkin parantaa pitkään tomaateista, yrteistä, pippureista ja lihafondista haudutettu kastike joissa vielä lihapullat tekeytyivät loistoonsa.
 
Parmesankin on aitoa tavaraa ja yrttiöljy tehty vain tuoreista yrteistä valkosipulilla, parmesanilla ja vasta rouhitulla mustapippurilla viimeisteltynä.
 
Ja makeaa ananasta, tuoretta sekin...
 
 



Kaikki vain kerroksittain itse leivotun leivän päälle...lihapullat kokonaisina kastikkeineen, ananakset reiluina paloina, paljon parmesania ja lusikallinen yrttiöljyä päälle.
 
Sitten uuniin paahtumaan 200C ja 10-12 min...
 
Sen verran on hyvää ja luonnekasta syötävää että voimakas olut on aika hyvä kyytipoikana.
 
Mielikuvitusta, kollit, peliin! Silloin kun kaapissa on vain valot ja tähteitä niin saa soitella ohjeita...parhaassa tapauksessa tulen paikalle mukaan kokkaamaan. Ok?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti