31. tammikuuta 2014

Porvoon mitalla ja reikiä kairaamassa ahvensalaatti mielessä

Korkattiin sitten Porvoo ja Emäsalon sillan kupeet
 
 
Kylmä tuli mutta kannatti ottaa haaste vastaan koska kylmän lisäksi voitto ja ahvenaisia takaluukullinen...vanha sanonta "Mikkää ei oo niin katteellista ko kalamiäs" tai jotain sinnepäin pitää paikkansa.
 
No kuitenkin...
 


 Keli oli kivasti kohdallaan eli ei kai muuta kun jakkarat jäälle ja kairaamaan. Nykyään melko vannoutunut pystypilkkijä sekä jäällä että muuallakin, vai mitä pojat...kun nuo tasopilkkijät ei yrityksestään huolimatta ihan pärjänneet.

Voitto kotiin sekä koon että määrän mukaan...




Sitten vaan perkaamaan ja tiukkaan suolaan pariksi vuorokaudeksi sekä sitten uuniin paahtumaan kun tuo ulkogrillaaminen ei ole nyt niin otollista.
 
Kaupasta mukaan jääsalaattia, rucolaa ja punasipulia.
 
Omasta takaa löytyi vielä fetaa, parmesania, tomaattia, kurkkua, yrttiöljyä, sitruunaa, balsamicokastiketta, paahdettuja auringonkukansiemeniä ja itse leivottua yrttileipää paahdettuna.
 
Homma toimii niin että renssaa paahdetut, lämpimät ahvenet ruodottomiksi etukäteen.
 
Parmesan lastuiksi juustohöylällä. Kurkut, punasipuli ja tomaatit valmiiksi leikattuna sekä salaatit, feta ja kastikkeet viereen omiin kippoihin.
 
Paahda edellisen päivän yrttileipäviipaleet kuumalla ja kuivalla pannulla, kaada kuohu- tai valkoviini valmiiksi laseihin.
 
Sitten vain neito paikalle ja aletaan kasaamaan hänelle salaattia...
 
 


 
Voin sanoa että kyllä kannatti vaikka hieman kylmä vaivasi ja tuli oikein kehujakin.
 
Ja mikä parasta...tällä salaatilla pääsee ilmaiseksi MP14 messuille. Pakko uhrautua...
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti