5. helmikuuta 2014

Uunituoretta leipää on vaikea laittaa paremmaksi

 
Vanhat juustonkannat ja uudet jauhot
 
 
Yleiskone...tuo kaikkien pikku nirppanokkien paras joululahja...tämä on sisäpiirijuttu eikä aukea kuin muutamalle.
 
Kuitenkin kaivoin vanhan mutta väsyneen laitteen ylähyllyltä taikinaa ja juustonkantteja varten ja niinhän se toimi kuten pitikin eli ei kynsiä tai sormenpäitä juustoraasteen sekaan enää koskaan.
 
Vanhat kannat vaan läpi ja toiseen kulhoon leipätaikina leseistä, vehnäjauhoista ja rouheisista sämpyläjauhoista jossa muutakin kuin viljan ydin jäljellä.
 
 
Parasta hommassa on ettei tarvi kuin seisoa paikalla, lisätä aineksia ja kohottaa tai paistaa leipää. Tiskikone hoitaa pyykin puhtaaksi ja sitten vaan odottelee kun voi sulaa leipäviipaleella.
 
0,5L vettä, 1 pss kuivahiivaa, maut, siemenet, yrtit ja jauhot pyörimään...tunnissa kolme leipää ja itse työtä vain n. 10 min.
 
Hyvää, helppoa ja halpaa.
 
Vai mitä, akka...taas sisäpiirijuttu...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti