10. helmikuuta 2014

Katkarapukasari kasarityyliin

 
Kunnon klassikko
 
Tulipa mieleeni tomaatista taas versio kun kävelin kalatiskin ohi miettiessäni lohelle jotain pientä twistiä...uusi trendisana jostain tosi hyvästä kokkiohjelmasta...lohi jäi kyllä pois jo alkutaipaleella kun muistin tämän herkun.
 
Vanha kunnon katkarapukasari runsaalla sipulilla ja valkosipulilla chiliä unohtamatta ja valkoviinillä oli osuutensa asiaan.
 
Homma alkaa tavallisen keltasipulin pilkkomisesta eli pari kunnon sipulia silpuksi ja tilkka öljyä kattilan pohjalle kuumenemaan. Sipulit sekaan, sitten oman maun mukaan valkosipulisosetta eli vähintään kaksi ruokalusikkaa sekä chiliä joko jauheena tai viipaleina. Tulisuus on siis aivan avainasemassa tässä herkussa.
 
Lisää vielä loraus kuivaa valkkaria ja kiehauta kunnolla sekä loppu viini sitten parempiin suihin.
 
Paistele sipulisettiä niin että hieman kypsyy ja taittaa kitkeryyttä pois mutta älä kuitenkaan ruskista. Sitten sekaan pari isompaa tomaattimurskapurkkia, hieman sokeria, rouhaisu suolaa, yrttiöljyä ja mustapippuria. Tätä sitten keitellään hiljaa hymyillen, välillä sekoittaen kunnes kastike alkaa saeta tomaatin nesteiden haitumisen myötä. Hyvä paksuus voisi olla sellainen että maistolusikka "seisoo" paikallaan keskellä kattilaa vähän niin kuin vahvassa kahvissa...
 
Varasin vielä 500g katkarapuja jotka sulattelin siivilässä mutta nesteitä ei kannata puristaa pois vaan antaa luonnollisesti valua niin mehukkuus ei katoa.
 
Sitten ravut sekaan ja vain kiehautus, älä keitä ettei ravut sitkisty ja runsaasti tuoretta tilliä päälle.
 
 
Leivoin vielä leivän aikani kuluksi vanhan tavan mukaan kaikkien makujen sekamelskaksi ja täytyy sanoa että melkein itku tuli, niin hyvää oli...
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti