18. lokakuuta 2013

Lohta Verde

 
Tässähän tätä itseään sitten toteutettuna...Verde
 
 
Kaupan alelaarista lohta, poista selkäruoto vaikka kärkipihdeillä jos ruotopihti on outo käsite. Hyvin toimii molemmat...
 
 
Siihen pinnalle rouhittua suolaa ensin, sitten yrttiöljyä lusikalla koko pinnalle.
Lopuksi jauhetut paahtoleivän kannat vielä päälle tyyliin "korppujauho". Anna maustua 15-20 min ja sitten uuniin.
 

 
Lopputulos on mukavan vihreä pinta...helpoimmalla pääset kun hommaat sisälämpömittarin, sellaisen version jossa on piikki ja pitkä siima päässä. Laita sisälämmöksi 54-56C ja 175C paistolämpö uuniin.
Kala kypsymään, heitä lisää jauhoja ilmaan, pyyhi "hikeä" otsalta ja homma kotona.
 
Kylkeen salaattia tai eilinen muussi läämmitettynä...
 
 
No ei ihan kokkisota-ulkonäkö mutta kelpasi koko porukalle...yrttiöljyä lisää, kermaviilikastiketta ja hillottuja suppilovahveroita...ja kaikki itse tehtynä.
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti