17. lokakuuta 2013

Tästä alkaa uudet kuviot!
 
 
 
Tässä ruoka jolla homma hoituu...makkararuokien kuningas "Chili-Bbq-uunimakkara"...
 
Kaikki lähtee kunnon perustasta eli hanki käyttöösi HK Sininen.
Tuote esille ja poista ensin kuori (maistuu uunin jälkeen aika uusavuttoman tekemälle jos kuori unohtuu) sekä sitten se pitkittäinen viilto päästä päähän jolloin syntyy riittävä väli täytteille. Jos ei viiltäminen onnistu kerralla niin viillä uudelleen samaa rataa niin tulee riittävän syvä täytön helpottamiseksi.
 
Jos olet kasvattanut koko kesän itse luumutomaatteja niin käytä niitä...kaupan tuotekin käy mutta pääsee pullistelemaan kavereille ja tytötkin tykkää. Leikkaa siis tomaatit viipaleiksi ja laita tekemääsi viiltoon riittävästi tomaatteja, mielellään hieman lomittain että on tarpeeksi.
 
Heti perään sitten, kavereiden kesken, "Jallu"-viipaleet niin paljon että aamulla muistat mitä söit...jos tiedät mitä tarkoitan.
 
Sitten Bbq-kastiketta sinapin ja ketsupin sijaan (vain uusavuttomilla lupa) tarpeeksi jotta totuus ei unohdu...eli aamu...suunnilleen saman verran kuin juhannuksena kännipäissään grillimakkaran päälle.
 
Ja sitten se tärkein! Riittävän rasvainen juusto eli älä heitä sitä kermajuuston kanttia pois josta et enää saa aamuisin viipaletta ilman isän apua! Leikkaa jämä viipaleiksi tai jos sinulla on "anoppi" eli "riivinrauta" eli raastin...ukkomiehet tietää tämän...heh...niin raasta kunhan muistat että sormissa oleva nahka kuuluu sormiin, ei muualle. Sitten vain juusto niskaan ja esilämmitettyyn uuniin n.15-20 min ja 175-200C kunnes juusto saa hieman väriä ja alkaa rasvan tirinä kuulua.
 
Sitten vielä perunamuusia riittävällä voilla ja paistettuja kasviksia joilla aateloidaan lopputulos...kasviksia kannattaa käyttää niin "pirkko" on myyty...jos tiedät mitä tarkoitan...
 

2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille ja tsemppiä isännälle!
    Mulla ei ole aavistustakaan mitä on Jallu-viipaleet, mutta tämähän taitaakin olla isojen poikien blogi ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei liity mitenkään isoihin poikiin...Jalapeno eli jallu...chiliherkkua etelän maasta...joka paikkaan käypi jos vaan vatsa kestää. Eikä edes vahvimmasta päästä...

      Poista