17. maaliskuuta 2014

Parempaa possua pienellä vaivalla a la kääretorttu

 
Hieman parempaa possua yrteillä ja juustolla täytettynä
 
Hyvien possutarjousten innoittamana pitkästä aikaa possuruokaa pöytään uudella tavalla ettei aina syödä leivitettyjä leikkeitä.
 
Possunfileestä isoimmat kalvot pois mutta niin että rasvaa jää mehevöittämään lihaa. Sitten vaan pitkää viiltoa pituussuuntaan ja palaa hissukeen levyksi leikkuulaudalla. Tarkoitus tehdä siis kääretorttua lihasta...
 
Kun possu leikattu auki niin kevyt nuijiminen levyksi, päälle vasta rouhittua mustapippuria, suolaa, maustamatonta tuorejuustoa samalla tavalla kuten paahtiksen päälle sivelisit ja lopuksi valkosipulista yrttitahnaa kerros. Ja sitten kääretortuksi.
 

Kruunuksi laitoin vielä pekonisiivuja mehevöittämään lopputulosta ja lisää yrttejä pintaan. Pitkällä varrastikulla, hakaneulan tapaan, saa rullan pysymään kasassa paiston ajan ettei "possukääretorttu" avaudu itsekseen lihan kypsyessä.
 
Paistomittari keskelle liharullaa ja uuniin n.120C ja sisälämmöksi 78C ihan vaan siksi että pidän ylikypsästä enemmän...72C on jo kypsää.
 
 
Ja kun mittari ilmoittaa itsestään niin folion alle tekeytymään 15-20min ennen leikkausta niin säilyy lihan mehevyys paremmin ja herkku tasoittuu mukavasti.
 
Äläkä kaada muodostunutta paistin lientä pois sillä, jos mahdollista, se on parempaa imeytettynä tummaan tai vaaleaan leipään hieman jäähdyttyään. Toinen vaihtoehto on liemen kiehautus kattilassa pienen punaviinimäärän tai vaikka pakkasesta mustaherukan kanssa kastikkeeksi. Oman mielen mukaan sekin...
 
Sitten se annos.
 
 
Viereen valkosipuli-juustoperunaa ja tuoreita kasviksia...meinasi olla liian hyvää kun vielä paistoliemestä kastikkeen väsäsi.
 
Ihan Sunnuntai-ruokaa  tai vaikkapa tulevalle Äitienpäivälle herkkua.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti