29. maaliskuuta 2014

Temppulihaa grillistä

 
Porsaanfileelle kunnolla makua Temppumiehellä
 
Temppumies kun syntyi niin nyt sitten sitä ensimmäistä kertaa sellaisenaan hierottuna porsaanfileen pintaan ja lisäksi soseutettua valkosipulia saman verran. Lopuksi rouhittua suolaa myllystä ja muutamaksi tunniksi maustumaan.
 
Lihaa ei tarvitse edes puhdistaa kalvoista tai rasvoista vaan sellaisenaan niin lopputuloskin on paljon mehukkaampaa.
 
Grilli kuumaksi, sisälämpömittari esille ja asteet 72C.
 
Ensin lihaan paahdetut raidat joka puolelle kuumalla grilliritilällä, sitten mittari keskikohtaan ja grillin paistolämpö matalaksi eli n. 120C. Ja jos sauna on kuuma niin tässä kohtaa sitten sinne koska aikaa menee kuitenkin tunti tai puolitoista kun lihallakin oli painoa 1,5kg.
 
 
Paiston jälkeen vetäytymään 15-20min folion alle niin lopputulos on järjettömän mehukas, hieman tulinen eikä varmasti sovi pienille lapsille ruoaksi. Ohuina siivuina kuumana tai kylmänä ruisleivän ja rasvaisen juuston kanssa sekä sitten vasta risteilyltä rahdattua melkein ilmaista, jäähdytettyä olutta kyytipojaksi niin taas jaksaa...lihassa melko hyvä jälkipotku...
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti