28. huhtikuuta 2014

Vanhat perunat kiertoon uusien tieltä

Omat röstiperunat kyytipojaksi grilliherkuille
 
Vielä oli kaapin pohjalla muutama peruna joten pitäähän ne käyttää uuden sadon tieltä näillä ruokien ostohinnoilla.
 
Muutamalla ranteenliikkeellä kuusi isompaa perunaa kuorittuna ja yleiskoneeseen raastinterä kun ei näitä kukaan käsin raasta. Terän koko se kuuluisa porkkanaraastekoko jota joka buffapöytä notkuu tai ainakin pitäisi.
 
Raastettujen perunoiden sekaan yksi kananmuna ja pari lusikkaa vehnäjauhoa pitämään kasassa sitten paistovaiheessa, onnistuu kyllä ilmankin. Rouhaisu suolaa, mustapippuria ja pari vanhaa juustonkantaa nekin raasteena sekaan. Loppusilaukseksi yrttiöljyä sekaan pari ruokalusikkaa niin että perunamassa muuttui kivasti ns. myrkynvihreäksi mutta yrttien ja valkosipulin makua ei voinut tässäkään unohtaa.
 
 
Sitten vaan kunnolla sekaisin, pannu kuumaksi ja paistelemaan öljyn ja voin sekoituksella. Paistoaika sen verran pitkä ettei ihan hullun kuumalla pannulla kannata alkaa polttamaan mutta kunnon rapea pinta hyvällä värillä ja toiselle puolelle sama juttu.
 

 
 
Lopuksi kaikki kymmenen, mitä tuosta massasta tuli, uuniin hetkeksi kypsymään ja odottelemaan lisukkeiden valmistusta. Ja niistä pian lisää...paitsi että näiden kanssa sopisi grillatut pihvitomaatinsiivut ja hyvä Mozzarella yrttiöljyn kanssa.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti