28. heinäkuuta 2014

Sunnuntain suolapalaa!

Jäi jostain syystä aamupala väliin
 
Sen verran tuli osumaa lauantain lentiksessä että siirryttiin suoraan myöhäiselle lounaalle jo hyvissä ajoin sunnuntaina iltapäivästä.
 
Possunniska oli perjantaina keitetty hymyillen...2kg ja 3 1/2 tuntia vähän tiukemmin maustetussa liemessä. Yön yli vielä jäähtyi liemessään ja lauantaiaamuna chilimarinadi päälle siitä Tempputahnasta.
 
Uudet perunat jouduin pesemään itse kun tuli luvattua, muuten sain apua kahdelta loistavasti pelanneelta pirkolta paprikoiden marinoinnissa ja Aura-pekoni-herkkusienien teossa.
 
Ensiksi paprikat grilliin, väri pintaan ja heti perään pekoniin käärityt herkkusienet tirisemään. Sienet yläritilälle ja paprikat niiden alle niin että kaikki pekonirasva valui paprikoihin kruunaamaan ja varmistamaan tulevat verisuonitukokset. 
 
Perunatkin alkoi kypsyä niin vielä maisseihin väri ja possunniskaviipaleet kuumenemaan kaiken rasvan ja mausteiden keskelle.
 
 
Siinä ne on kivasti sulassa sovussa kaikki vähän sekaisin aseteltuna.
 
Possu oli niin kypsää että joku voisi verrata nyhtöpossuun mutta tämä suli suuhun vähän samaan tapaan kuin hanhenmaksa.
 
 
Jostain sinne ilmestyi taas sitä vihreää ja fetaa vähän keventämään jos ennestään hilpeää tunnelmaa.
 
 Kyllä kelpaa sulatella auringossa vatsanahka piukkana.


 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti