14. heinäkuuta 2014

Valkosipulia vähän helpommin

Annetaan kölveille oikeita töitä ja tehdään valkosipulit näin
 
Kyllähän sen valkosipulin kuoriminen on juuri se homma että jos et muuta keksi niin kuoripa tuosta kilo valkosipulia vapaalla tavalla.
 
Mutta.
 
Onnistuu näinkin jos grillata meinaa ennen auringonlaskua ja hyttysparven saapumista.
Ota siis sipuli, leikkaa hattu pois ja loraus oliiviöljyä, rouhaisu suolaa ja kuumalle parilalle.
Väri pintaan ja ympäri sekä sitten yläritilälle.
 
 
 
Valkosipuli paistuu yläritilällä mukavasti muiden juttujen valmistuessa nopeammin.
 
Siihen vielä makea suippopaprika halkaistuna ja samat mausteet niin sopii lisukkeeksi ihan mihin vain. Paprikaan tummaa paahtoa, pikkuisen liian tiukka suola makean vastakohdaksi niin kyllä kelpaa.
 
Ja sitten kalaan ripeä väri ja kikkailukuva mukaan. Kalan paistossa ei tarvita rasvaa jos on lohikalasta kyse, sen verran on rasvainen tuote. Pelkkää suolaa kuumalle parilalle niin hyvää tulee ja voihan siihen rouhaista mustaa pippuria paahtumaan pieneksi sävyksi.
 
Pääsee kehumaan eli voi sanoa pöytäseurueelle "haistatko tuon paahtuneen pippurin täyteläisen pehmeän tuoksun?"
 
Ei sitä kukaan oikeasti haista jos on tarpeeksi grillattua olutta.
 
Ja loppusilaus sitten...kuvan muodossa.
 
 
Kuvankäsittelyä ja grillattua olutta...en voinut vastustaa kiusausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti