23. marraskuuta 2014

Possua täytettynä sunnuntain tapaan!

Kuohariaamiaisen jatkoksi vähän herkumpaa
 
Kuulin taannoin mainittavan vuohenjuuston ja kun possunulkofile oli vielä halvennuksessa kuuteen euroon kg, niin ajatus lähti...
 
Kivasti jääkaappi taas tyhjeni ja paljon menee hukkaankin kun vähän kasviksia kuorii mutta maku oli niin julman herkku kun rupesi lihaa leikkaamaan lautasella.
 
Muutamia vaiheita enemmän kuin kuin tuulihatuissa mutta eipä ollut kiire mihinkään salin jälkeen...
 
Ensin siis fileen aukileikkaus levyksi, kevyt nuijiminen kaiman avulla, isolla kädellä rouhittua mustapippuria ja suolaa. Päälle ohueksi siivuiksi leikattua sipulia, paprikaa ja vuohenjuustoa.
 
 
Seuraavaksi rullataan, isolla vartaalla kiinni jos ei löydy sidontaan oikeaa narua.
 
Vielä rullaan mausteet hierottuna pintaan eli paprikaa, suolaa ja mustapippuria...pannu kuumaksi ja kuivalla pannulla paahtoa niin että mausteetkin herää.
 
 
Vielä mittaria kylkeen ja 72C sisälämpötila niin voikin siirtyä lisäkkeen pariin.
 
Kaapin pohjalla lohui bataattia, makeaa paprikaa, sipulia, valkosipulia ja muutama peruna eli siitä sitten sekoitus pellille.
 
 
Päälle taas perusmakuja eli suolaa ja mustapippuria sekä oliiviöljyä.
Aika paljon sitä kuorimalla saa biojätettäkin aikaiseksi.
 
Välillä ehti saunomaankin kun herkut valmistui mutta kannatti kyllä odotella...liha vielä vetäytymään ettei liiat nesteet karkaa...tosin sekin vähä mikä irtosi piti siivilöidä ja kiehauttaa kerman kanssa kastikkeeksi.
 
Puukko käteen ja siivuja leikkuulaudalle...
 
 
Ei muuta...
 
 
Jaksaa taas ensi viikon vähän töitäkin tehdä.
 
Mutta että ne maut.
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti