28. toukokuuta 2014

Heinolan kylkien lopullinen herkkutulos...

Kivasti osui kohdilleen hyvällä alulla ja kärsivällisyydellä
 
Luin jostain artikkelin kotien runsaasta einesten käytöstä nykyisin vedoten kiireeseen jne jne...No opetelkaa perheen molemmat osapuolet kokkaamaan ja kännyt ja läppärit sivuun tunniksi illassa niin helpottaa kummasti seuraavankin päivän valmistelut.
 
Tässä kohtaa joku keksii että "hyvä sun on kun naisilla se on geeneissä ja itse harrastanut reilut 30v".
 
No ei se niin mene.
 
Se siitä avautumisesta...mistähän tuokin tuli pintaan?


 
Tein sittenkin marinadin öljypohjaisena eli rypsiöljyä, kuivattuja chilejä, valkosipulia, Italian tummaa hunajaa, sokeria, mustapippuria, paprikaa, savusuolaa, basilikaa, rucolaa, persiljaa, soijaa ja manteleita. Kaikki poralla tasaiseksi, nippanappa valuvaksi tummaksi sokeritahnaksi.
 
Tätä herkkua sitten lusikkatolkulla sivelemään eilen keitettyjen Heinolan herkkujen pintaan niin että kunnolla valuu. Annoin 3-4 tuntia tekeytyä huoneenlämmössä, sellaisen pitkän saunomisen ajan.
 
Ja sitten vielä uusi kerros ennen kuumaa grilliä.
 
 
Paahdoin pinnat hiljalleen laskeutuvan auringon ja punaviinilasin avulla samalla kolmeen kertaan lisäten marinadia niin että kyljen pinnat karamellisoituvat mukavan rapeiksi. Ja pitihän sitä pintaa hieman maistaakin.
 
Sitten yläritilälle mietoon lämpöön vielä tekeytymään. Kypsyys osui mukavasti kohdalle kun luista otti kiinni ja ne lähtivät helposti vetämällä irti. Joten varovaisuutta ettei kylki hajoa grilliin.
 
 
Sitten vain luiden välistä leikkaamaan ja lautaselle.
 
 
Pieni paprikasalaatti viereen, paahdettu patonki tomaatilla ja Milanon pizzajuustolla sekä kippoon dipiksi hunaja-yrtti-chili-paprika-valkosipuli-sun muuta-marinadia...
 
Voisin sanoa että parasta Ribbsiä mitä pienellä rahalla saa.
 
Niin ja se 1,2 kg riittää oikeasti vain kahdelle aikuiselle. Jätettiin teini ilman kun ei ollut ajoissa syömässä...no hän oli kesätöissä. Ruokin kyllä. 
 
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti