5. toukokuuta 2014

Pitkästä aikaa alle 20€ / kg naudan takuumureaa!

Pippuripihviä teki heti miehen mieli
 
En voinut vastustaa tätä Suomessa ylihinnoiteltua tuotetta kun alle kaksikymppiä oli kerrankin ja mureuskin kohdallaan. Äkkiä vacuumi auki ja kunnon palat öljypohjaiseen chili-rose-mustapippurimarinaadiin pariksi päiväksi.
 
Jääkaapin lokeroista sitten kolme isohkoa Rosamundaa mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi suuresti arvostamani nuoren rouvashenkilön toimesta jota sain kädestä pitäen neuvoa, tarkoitan siis todella kädestäpitäen...ei hän siis huono kokki ole, ei ollenkaan.
 
Kuitenkin...sain myös rasvakeittimen kuumaksi ja siitä sitten Rosamundalastuja kypsymään ja sopivasti suolaa päälle paiston jälkeen.
 
Kastikekin syntyi kuin itsestään voista, pippureista, valko- ja keltasipulista, sinapista, suolasta, vasikkafondista (myivät -30% kun kaikki ei ymmärrä ostaa ajoissa), kermasta ja kuivatuista yrteistä. Vain pientä sipulien ja pippurien freesausta ja sitten kaikki ainekset kiehumaan tiukaksi herkuksi.
 
Voisinpa sanoa samaa itsestäni...pientä kokkihuumoria...
 
Ja sitten se itse takuumurea...kuumassa grillissä pinnat kiinni, kevyesti suolaa ja mustapippuria myllyistä ja sitten sisälämpömittari kylkeen kiinni sekä asetus +56C. Ja heti kun osuu asteet niin folion alle vetäytymään hetkeksi tai vetoon niin kuin TV-kasvot sanoo...ja vielä keittiöpyyhe päälle niin hyvää tulee.
 
 
Vielä tuoreet kasvikset pannun kautta ja voimakas punaviini lasiin kyllä kivasti alkoi olemaan nälkä.
 
Ottaahan se hieman enemmän aikaa mutta kyllä kannattaa kun ilta päättyy kynttilänvalossa pienten pippuroitujen jälkimakujen maisteluihin pihamökissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti