27. toukokuuta 2014

Heinolan lähituottajan kylkiluut!

Jyväskylän serkun innoittamana laitettiin kyljet kypsymään
 
Huomenna tekee naapurit tikusta asiaa kun Helluntaiheilalle laitetaan kylkeä lautaselle, tarkoittaa siis sitä että vanhan kansan mukaan kesä on puikoissa...:)...!
 
Eli tarkoittaa vain sitä että tänään keitetyt, huomenna aamusta marinoidut, kyljet vie jumalaisen tuoksun grillissä paahtuessaan naapuriin. Kauimmaiset saattaa tulla jopa naapurikylästä asti...ehkä jeremies hyvinkäältä?
 
 
Liemeen veden lisäksi muutama pikku juttu eli karkea suola, mustapippuri, valkosipuli, laakerinlehti, maustepippuri, sokeri, sipuli, porkkana, timjami, tähtianis, paprika, lihaliemikuutio...eiköhän siinä tärkeimmät. Oman maun mukaan kannattaa mennä eli lihaliemellä, sipulilla ja porkkanallakin pärjää.
 
Omasta mielestäni tärkeintä on pitkä keittoaika hymyillen eli minulla meni 2 tuntia ja niin että vesi vain väreili hieman kannen alla...siis hymyillen...luut alkavat törröttää kuin laihalla otuksella ja haarukka painuu läpi kylki edellä. Lihaa oli 1,2 kg joka on sopiva raakapaino maksimissaan kolmelle aikuiselle. Minun mielestäni...ja koko kylki liemen alle kiehuessaan.
 
Katellaan se marinadi huomenna...en vielä ole varma onko kuiva vai öljypohjainen. Jos vaikka saisi uuden grillin hankittua illaksi.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti